Snabblån

Snabblån går ofta även under namnet smslån och detta är ett lån som har fått mycket oförtjänt och negativ kritik. Det är givetvis ett lån och som alltid är det viktigt att du läser regler och villkor för det lån som du har tänkt ta och ser till att du kan betala tillbaka i tid. Detta är sunt förnuft och som de flesta vet brukar det komma konsekvenser om man inte följer reglerna. Detsamma gäller om du är sen med din elräkning. Du kan antingen få en påminnelse eller att de skickar direkt till inkasso och då får du en påminnelseavgift. Oavsett brukar det kosta lite extra att inte följa reglerna. Detsamma gäller när det kommer till snabblån men om du följer reglerna kommer du inte ens behöva betala ränta.

Snabblån är ett mycket bra och smidigt lån för den som är i behov av pengar fort och inte kan få tag på pengar på något annat sätt. Ibland kan man få en oväntad kostnad som man inte hade räknat med och som gör att man inte har råd att betala alla räkningar en månad. Man vet dock med sig att man kommer att ha råd att betala dem nästa månad utan problem eller rättare sagt, betala tillbaka snabblånet samtidigt som man även ser till att man kan hålla uppe sin övriga ekonomi under nästa månad. Då är snabblån en mycket bra och smidig lösning.

Dessutom kan man ofta ta ett snabblån även om man har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Detta gör att de som redan eller någon gång har suttit i en ekonomisk kris kan hjälpa sig själva genom att ta ett snabblån istället för att återigen hamna i en ekonomisk kris. Fördelen med snabblån är att det är mycket snabbt och smidigt. Oftast kan du ha dina pengar på kontot inom ett fåtal timmar efter att du har begärt om att få ett lån. Därför är detta fantastiskt när du är i behov av pengar snabbt. Har du till exempel inte råd att betala hundens veterinärräkning eller har bilen gått sönder och du är i behov av den för att fungera i din vardag men du har inte råd att laga den? Då är ett snabblån en mycket bra lösning som kan hjälpa dig att se till att din vardag fungerar igen.

För att du ska få ta ett snabblån brukar det finnas ett antal krav som du måste uppfylla. Dessa kan givetvis variera en del mellan olika låneaktörer men som regel brukar dessa krav vara standard. Du ska vara över 18 år gammal, du måste ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor. Dessutom behöver du vara svensk medborgare och ha ett svenskt mobilnummer som är registrerat på dig. Anledningen till att dessa krav uppkommer är för att långivarna givetvis vill att du ska ha chansen att betala tillbaka i tid. Oftast är det något lägre lånetak på snabblån än det är på privatlån. Däremot om du betalar tillbaka i tid höjs ofta ditt lånetak nästa gång.